Olivia Hill: “Zonder romantiek geen verhaal!”

Er was eens…

… een meisje genaamd Olivia. Ze groeide op als enig kind in de buitenwijken van Amsterdam. Daar speelde ze graag hele dagen buiten met haar vriendinnen. Maar ‘s avonds sloot ze zich af van de buitenwereld en kroop ze samen met haar hondje Mochi en een goed boek onder de dekens. Van schrijven was nog lang geen sprake, maar de leesboeken waren niet aan te slepen. Elke week bezocht ze dan ook samen met haar moeder de bibliotheek en ging ze met haar rugtas vol nieuwe boeken weer naar huis.

Op de middelbare school las ze nog steeds graag, maar miste ze het gezelschap van Mochi, die niet lang voor ze naar de eerste klas ging overleed. Daarom besloot ze de honden uit de buurt uit te gaan laten. Dat deed ze na school, voordat ze aan haar huiswerk moest beginnen. ‘s Avonds was ze dan zo moe en voldaan, dat het gemis langzaamaan kleiner werd.

Het avontuur aangaan

Toen ze eindelijk mocht gaan studeren wist ze niet zeker welke kant ze op wilde gaan, dus besloot ze een tussenjaar te nemen en de wereld rond te reizen. Met het schrijven in haar dagboek ontstond een nieuwe passie. Het begon met het kort opschrijven van haar avonturen, maar eindigde met het schrijven van complete boekwerken.

Twijfel over de roeping

Terug in Amsterdam aangekomen koos ze voor een studie diergeneeskunde in plaats van literatuur. Ze miste de vele honden waar ze in het verleden voor gezorgd had, en al het dierenleed wat ze tijdens haar reis gezien had liet haar beseffen dat deze opleiding haar op het lijf geschreven was.

Een helpende hand 

En toch bleef het kriebelen. Olivia schreef nu en dan nog weleens wat, voornamelijk voor haar vriendinnen, en die moedigden haar aan om door te gaan met schrijven. Eerst als hobby, maar al snel wilde Olivia haar droom om een echt boek in handen te hebben verwezenlijkt zien.

Deuren die opengaan

Olivia kwam in contact met Debra Eliza Mane, die al jaren schreef voor DVP, en ze besloten samen een feelgoodroman te gaan schrijven. Toen dat boek af was, stuurden ze het op naar Jen van DVP en die zag potentieel in het knusse, smalltown romance boek dat de twee auteurs samen hadden bedacht. Het werd uitgegeven onder de naam ‘Sweet Home Carolina’. 

Oog in oog met jezelf & Beproeving

Toen de allereerste blogtour langskwam voor Sweet Home Carolina was dat wel even een spannend moment. Zou iedereen het boek leuk gaan vinden? Veel lezers waren lovend over het boek, maar er waren ook wat kritische kanttekeningen. Dat was wel even moeilijk voor Olivia, die voor het eerst een verhaal van zichzelf de wijde wereld in had gestuurd. Toch gaf ze niet op, ze begon meteen aan een nieuw verhaal ‘Pak me in voor kerst’, dat zich dit keer afspeelde in Nederland en dat ze samen met Lizzie van den Ham schreef.

Beloning

Het eerste boek dat Olivia in handen had ontroerde haar heel erg. Niet alleen kan ze nu schrijven, ze kan haar liefde voor honden kwijt in haar boeken. Honden spelen dan ook een grote rol in al haar boeken. Kleine honden, grote honden, in alle kleuren en van alle rassen. Maar zonder romantiek geen verhaal! Olivia schrijft heerlijke feelgood verhalen waarin haar liefde voor dieren, maar ook die voor (vaak foute) mannen gecombineerd wordt. 

Samen met haar toypoedel Yuki woont ze nu in de binnenstad van Amsterdam.

Verschenen boeken bij DVP: Sweet Home Carolina, Pak me in voor kerst, Het huis in Mirrorlake, Moord onder de magnolia’s, Een vleugje kaneel, Tante Betty’s countryclub, Een heuse heksenjacht