Emma Anna: “Er zijn dingen om te overleven en dingen om voor te leven.”

Er was eens…

… een meisje genaamd Juliëtte. Ze was ontzettend dromerig en zag overal verhalen in. Elke dag nam ze haar hondje Tessa mee naar buiten en wandelde kilometers lang richting het onbekende. In haar fantasie beleefde ze tijdens deze wandeltochten de meest avontuurlijke dingen. Haar familie zei het telkens weer en diep vanbinnen wist ze het zelf ook: Juliëtte zou schrijver worden.

Het avontuur aangaan & Twijfel over de roeping

Vaker dan dat ze oplette, schreef Juliëtte tijdens de les op de middelbare school verder aan haar verhalen. Wanneer de leraar niet keek, schoof ze haar notitieblok door naar haar vrienden, die op hun beurt stiekem de meest romantische en bloedstollende scènes in zich opnamen.    

 In haar examenjaar raakte de achttienjarige Juliëtte zwanger, en drie maanden na haar diploma-uitreiking werd haar zoontje geboren. Ze ging samen met haar man wonen en besteedde al haar tijd aan het opvoeden van haar kind. Ze had weinig tijd voor iets anders en langzamerhand raakte ze de droom die ze als klein meisje had uit het oog.

Een helpende hand & Deuren die opengaan

De Disneyfilms die haar kinderen regelmatig keken lieten iets oplaaien in Juliëtte. Dat kleine beetje magie was voor haar genoeg om zich te realiseren dat er iets in haar leven miste. Ze was zoveel meer dan dit en wilde niks liever dan iets op de wereld achter kunnen laten. Al zou het maar voor een enkel persoon zijn. Ze besloot de sprong te wagen en pakte haar pen na jaren weer op. Ze begon haar creativiteit als uitlaatklep te gebruiken en stortte zich in 2017 op het schrijven van haar eerste echte boek.

Juliëtte schreef elke dag en elk gaatje vulde ze op met zinnen. Zittend op de bank met haar laptop op schoot, terwijl fantasy muziek op de achtergrond speelde. Ze had zichzelf weer gevonden en voelde zich warm vanbinnen.  

Oog in oog met jezelf

Niet alleen Juliëtte zelf, maar ook mensen om haar heen hebben binnen de liefde heftige dingen meegemaakt. De rode draad in haar leven – en tevens in haar boeken – is dan ook waarom de ene persoon van de andere houdt, en waarom ze zijn zoals ze zijn. Het schrijven van haar boeken is een manier om deze gebeurtenissen en die van anderen te verwerken. Tegelijkertijd hoopt ze voor alle mensen die haar boeken lezen een goede weergave van een gezonde relatie te geven.

Beproeving

Hetgeen waar Juliëtte tot op de dag van vandaag mee worstelt is dat ze alles perfect wil doen. Niets is goed genoeg. Het eerste boek dat ze uitbracht heeft ze een aantal jaar later weer van de markt gehaald, en zelfs toen ze een prijs won vond ze dat het beter kon. Toch hoeft ze met haar boeken geen duizenden lezers te bereiken of bakken met geld te verdienen.

Die ene persoon die door haar verhalen misschien wel weer in de liefde gaat geloven is waar ze het voor doet. 

Beloning

In 2017 kwam haar eerste boek genaamd ‘De jonge koningin’ uit. Ze was zo overweldigd dat ze moest huilen. Na maanden aan het verhaal gewerkt te hebben, zag ze haar grote liefde eindelijk in boekvorm terug. In 2019 verscheen haar eerste boek via de traditionele uitgeverij Dutch Venture Publishing.

Door het schrijven is Juliëtte volwassen geworden. Elk hoofdpersonage heeft een stukje van haar in zich, en elke keer dat diegene voor een dilemma stond plaatste Juliëtte zichzelf in die schoenen. Alleen al door over de keuzes na te denken leerde ze zichzelf beter kennen en groeide ze als het ware met haar personages mee.

Juliëtte heeft een speciale liefde voor mensen die op een creatieve manier hun hart en ziel uiten. Natuurlijk zijn er cruciale beroepen die ervoor zorgen dat we kunnen overleven. Maar we zouden niet uit het oog moeten verliezen waar we voor leven. Voor Juliëtte is dat schrijven.

Verschenen boeken bij DVP: Tot onze wegen scheiden

Liedje: A Thousand Miles – Vanessa Carlton

Luister dit lied via onze Spotify playlist: The Hero’s Journey