Colleen Cross: “Het stond in de sterren geschreven.”

Er was eens…

… een meisje genaamd Colleen. Ze was een enorme boekenwurm en maakte regelmatig kilometers met haar fiets om bij de bibliotheek meer boeken te lenen dan ze mee kon nemen. Wanneer ze niet aan het lezen was, zat ze met haar hoofd in de sterren en schreef ze haar eigen science-fictionverhalen.

Toen Colleen naar de middelbare school ging, ontwikkelde de ze een passie voor kunst. Ze bleef schrijven, maar haar zinnen stonden nu op het worden van kunstenaar. Na de middelbare school studeerde ze aan de kunstacademie en behaalde een diploma in grafisch ontwerpen. Na een aantal jaren als grafisch kunstenaar te hebben gewerkt maakte Colleen een carrièreswitch en stortte ze zichzelf als financieel directeur in de boekhouding.

Het avontuur aangaan

Het zware werk bracht een enorme druk met zich mee. Tegelijkertijd stapelden steeds meer ideeën zich in Colleens hoofd op. Ze begon haar breinbrouwsels op te schrijven als afleiding van haar stressvolle werk, totdat ze zichzelf er na al die jaren aan herinnerde om haar blik naar de hemel op te richten. Het stond in de sterren geschreven: Colleen wilde schrijven.  

Twijfel over de roeping & Een helpende hand

De weg naar die droom was niet eenvoudig. Colleens baan nam zeventig uur per week in beslag, en ze moest van hot naar her reizen. Als ze zo hard zou blijven werken, wilde ze dat voor zichzelf doen. Niet voor een of ander groot bedrijf. Colleen haalde kracht en inspiratie uit haar favoriete boeken. Zonder op of om te kijken besloot ze vol voor haar droom te gaan.

Deuren die opengaan

Colleen schreef al boeken toen ze op de basisschool zat. Het enige verschil was dat dit boek langer zou zijn, met minder spelfouten. En zo schreef ze de juridische thriller ‘Exit Strategy’, het eerste deel uit de ‘Katerina Carter’-serie. Ze bleef niet wachten totdat ze in een schrijfstemming was, maar plande schrijfsessies in. Dat gepubliceerde boek moest en zou er komen.

Oog in oog met jezelf & Beproeving

Colleen houdt van het begin en het einde van een verhaal. Waar ze vaak vastloopt is alles wat daartussen zit. Net als een verhaal heeft het leven een begin en een einde. Je start ergens en komt ergens uit. Voordat Colleen haar schrijfavontuur begon, had ze haar droom duidelijk voor ogen. Ze nam een sprong in het diepe en reikte met beide handen naar de lichtgevende puntjes in een donkere hemel. Toch heeft ze moeten leren dat je soms even stil moet staan. Uiteindelijk zoekt ze naar een balans tussen gedrevenheid en tevredenheid.

Beloning

In november 2013 werd Colleens eerste echte boek gepubliceerd. Ze was enorm trots op zichzelf, maar ook klaar om gelijk aan een nieuw project te beginnen.

Ze schreef tientallen boeken, en in december 2017 werd een van haar boeken voor het eerst naar het Nederlands vertaald. ‘Nooduitgang’ werd onder Dutch Venture Publishing uitgebracht, waarna meer boeken volgden.

Boeken zijn waar Colleen voor leeft. Ongeacht wat anderen daarvan vinden blijft ze zonder aarzeling de sterren van de hemel schrijven.

Verschenen boeken bij DVP: Jong gehekst is oud gedaan, Een goede spreuk is het halve werk

Liedje: Seven Day Fool – Jully Black

Luister dit lied via onze Spotify playlist: The Hero’s Journey