Onze doelstelling

Hebt u wel eens gehoord van YA-auteurs Sarah Dalton, Rebecca Hamilton of Vanessa Garden? Waarschijnlijk niet, terwijl deze schrijfsters maandelijk een goed salaris verdienen met hun boeken en regelmatig in de top van bestsellerlijsten in de VS staan. Waarschijnlijk hebt u nooit van ze gehoord omdat ze alle drie ‘self-pubbers’ zijn; auteurs die hun werk in eigen beheer uitgeven en dus geen grote uitgever in New York achter zich hebben staan of een literair agent die hun werk presenteert in het buitenland.

Dat is jammer, want deze schrijvers leveren kwaliteitswerk waar ik persoonlijk erg van genoten heb. Daarom heb ik besloten om Dutch Venture Publishing op te richten en me er persoonlijk voor in te zetten om indie-auteurs uit het buitenland naar Nederland te halen door hun boeken naar het Nederlands te vertalen en hier te presenteren aan o.a. bibliotheken en winkels. Ook auteurs die alles zelf doen en niet via de gangbare kanalen in vertaling verschijnen, zijn het waard om hier in onze moedertaal gekocht en gelezen te worden!

Omdat ik zelf Nederlandstalig YA-auteur ben, geef ik ook Nederlandstalige auteurs van romantiek en YA een kans bij DVP als ik vertrouwen in hun werk heb.

Ook is DVP altijd op zoek naar ‘neglected gems’: pareltjes in het YA-genre die in de VS en andere landen wel zijn uitgebracht, maar hier nooit zijn vertaald. Auteur Jennifer Murgia is bijvoorbeeld in landen als Duitsland, Polen en Hongarije wel vertaald, maar in Nederland niet. Daar heeft DVP in 2017 verandering in gebracht!

DVP heeft een nieuwsbrief speciaal voor auteurs die graag willen weten wanneer wij manuscripten ter beoordeling aannemen. We streven ernaar dit elk jaar gedurende een maand te doen, meestal is dat april of oktober. Wilt u zich hiervoor inschrijven, dan kan dat hier > http://eepurl.com/bWLygX

Ik wil heel duidelijk stellen dat uitgave bij DVP de auteur nooit geld kost. Dutch Venture Publishing neemt de kosten op zich met betrekking tot drukken, redactie, vormgeving en marketing. Ook wordt er regelmatig uitbetaald, dus auteurs hoeven geen heel jaar op hun inkomsten te wachten.

Hebt u nog vragen naar aanleiding van onze doelstelling, stuurt u dan gerust een bericht via het contactformulier. Ik streef ernaar om alle mails die ik binnenkrijg binnen 48 uur te beantwoorden.

Op een toekomst vol met kwalitatieve ‘indie’ en traditioneel gepubliceerde boeken!

Jen Minkman, oprichter Dutch Venture Publishing